Pagina's

maandag 15 september 2025

Roomsoep van koolrabi

- 400 g koolrabi
- 200 g aardappelen
- 1 stengel selder
- 1 teentje knoflook
- 1 l groentebouillon
- 100 g roomkaas
- olijfolie
- 4 takjes peterselie
- nootmuskaat
- peper en zout


* Schil de koolrabi en de aardappelen en snij ze in blokjes. 

* Maak de selder schoon en snij in boogjes. 

* Pel en snipper de knoflook.

* Stoof de groenten en de knoflook aan. 

* Blus met de bouillon en breng aan de kook. 

* Dek af en laat 30 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn.

* Mix de soep fijn. 

* Roer er de roomkaas door en laat opnieuw goed verwarmen, maar niet meer koken. 

* Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

* Werk af met peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten